Szabó József, Szabóné Marika és a Forever Living Products

Az idegen nyelvek szeretete és multi level network szerepe az életemben

Az idegen nyelvek mindig is kiemelt figyelmet élveztek az életemben, nagyon sok szép és értékes élményt, tapasztalatot köszönhetek nekik, különösen a német nyelvnek. Az első németórán történő részvételt édesanyámnak köszönhetem, melyért akkor, diákként kevésbé, ma már azonban rettenetesen hálás vagyok neki!

Pedig ez a tudás és ismeret segített hozzá, hogy megismerkedhessek egy nagyszerű házaspárral és egy óriási üzlettel!

A Multi-Level Marketinggel vagy Network Marketinggel az 1990-es évek elején találkoztam először, de a meghatározó élményeimet, tapasztalataimat 1996-ban, egy véletlennek köszönhettem. Akkoriban épp’ társastáncoltam, és az egyik táncpartnerem hívott meg egy „üzleti bemutatóra”. Elmondta, hogy egy debreceni házaspár Németországból származó, Aloe Vera-ból készült termékeket forgalmaz, és ezekkel a termékekkel épít hálózatot. Ekkoriban az üzleti bemutatókat még háznál, csoportosan tartották, hiszen Magyarországon még nem is álmodtunk a széles körben hozzáférhető internetről, közösségi médiákról, melyek ma hatalmas üzleti és kommunikációs lehetőségeket rejtenek!

A megbeszélt időpontban meg is jelentem Szabó József és Szabóné Marika házában, meghallgattam Szabó József magával ragadóan lelkes, a jövőről szőtt álmainak bemutatását. Elmesélte, hogyan találkozott ezzel a lehetőséggel, hogyan „beszélte meg” a német szponzorával az üzletet. Szabó József rendelkezik azzal a nyelvtudást alig igénylő kommunikációs képességgel, mely hozzásegítette, s nyilván ma is hozzásegíti ahhoz, hogy bármilyen nyelvi közegből származó emberrel beszélgessen.

Eltöltöttem egy kellemes estét, beszélgettünk sok mindenről, megismertem egy szimpatikus családot és a Forever Living Products nevű, amerikai céget és annak egy-két termékét. Bár termékforgalmazó lettem, hálózatot nem építettem, pusztán a termékeket használtam és használom azóta is.

Ez az este mégis gyökeres változást hozott az életembe, ugyanis kiderült rólam, hogy – már akkor is – nagyon jól beszélek németül.

 

A folytatás majdnem magától adódott, mivel Szabó József és Szabóné Marikának köszönhetően, több, mint 12 éven keresztül ott állhattam a színpadon olyan zseniális, megalapozott tudású, évtizedes tapasztalatokkal rendelkező networkerek mellett, mint Rolf Kipp vagy Michael Strachowitz, akinek tréningjein állandó teltház mutatta meg, hogy ebben a szakmában is rendkívüli szerepet játszik a tudás és annak hiteles, könnyen emészthető formájú átadása!

 A Szabó-házaspárral való együttműködés számos élménnyel ajándékozott meg, rengeteg értékes embert ismertem meg, láttam jó néhány sikertörténetet, láttam bukást és újra talpra állást, egyszóval: hosszú éveken keresztül követtem a Forever Living Products-hoz csatlakozott partnerek karrierét.

2015-ben pedig az a megtiszteltetés ért, hogy én fordíthattam magyarra Rolf Kipp: A világ legszebb üzlete c. könyvét.